Podczas organizowania treści na warstwie, można przełączać widoczność lub blokować elementy zawarte w tej warstwie.

  • Aby przełączać widoczność warstwy, kliknij ikonę Widoczność (oko). Gdy warstwa nie jest widoczna ikona Widoczności jest szara, a nie czarna. Kliknij ikonę Widoczność ponownie, aby zobaczyć zawartość warstwy. Niezależnie od tego, czy warstwa jest regularna czy wspólna, ustawienie widoczności stosuje się tylko do bieżącej strony. Tak więc, na przykład, można korzystać z warstwy wspólnej, aby wyświetlić podmiot na każdej stronie z wyjątkiem strony tytułowej, zmieniając widoczność jedynie na stronie tytułowej.
  • Aby zablokować warstwę, przez co nie będzie można edytować jej zawartości, kliknij ikonę kłódki. Gdy warstwa jest zablokowana, jej ikona kłódki jest zamknięta. Kliknij ikonę kłódki ponownie, aby odblokować warstwę i otworzyć kłódkę. Niezależnie od tego, czy blokujesz regularną, czy wspólną warstwę, warstwa zostaje zablokowana na każdej stronie.